( 0 ) Cere Consultare

Hirsutism: cauze și soluții

Postat de: Natura Laser

Data: 02.12.2020

Astăzi vă vom vorbi despre o problemă care afectează mai mult de 20% dintre pacienții noștri, Hirsutismul. Aceasta reprezintă o afecțiune specifică bărbaților, dar care se manifestă în rândul femeilor. Multe femei care suferă de această afecțiune sunt complexate de creșterea părului în zone atât faciale, cât și corporale. Pur și simplu greșesc ascunzând aceste aspecte, deoarece o astfel de creștere anormală poate fi rezultatul unor ovare polichistice sau al unui alt dezechilibru hormonal.

Femeile cu această problemă pot suferi de izolare socială, depresie și pot dezvolta o stimă de sine scăzută!

 

Soluția pentru Hirsutism:

Cauzele hirsutismului sunt date de tulburarea glandelor suprarenale datorată, de exemplu, unor medicamente sau unor boli care produc aceste efecte. Pentru a-l diagnostica, este necesar un examen fizic. 

Numai un medic poate determina cauza părului în exces. Acesta va efectua analizele corespunzătoare și în funcție de diagnostic va alege un tratament sau altul. Important este să nu începeți un tratament de epilare sub aceste simptome, înainte de a fi examinată de către un profesionist.

Nu este sfârșitul lumii! Odată diagnosticată problema și cauza, soluția este foarte simplă! Fie se va da un tratament hormonal, fie ceva mai rapid, cum ar fi îndepărtarea părului cu laser. Doar în cazuri rare se recurge la o intervenție chirurgicală.

În aceste cazuri, epilarea cu laser poate reduce considerabil excesul de păr și poate distruge foliculita pe acele zone. Este opțiunea cea mai aleasă de femeile cu această problemă, care de obicei duce la un complex.

Epilarea cu ajutorul laserului are multe avantaje față de alte metode, unul fiind acela că poate fi aplicat în orice zonă. Spre deosebire de epilarea electrică sau cea pin smulgere, este practic fără durere. Are doar câteva efecte secundare ușoare (iritație sau mâncărime), care vor disparea în câteva ore.

Majoritatea femeilor, atunci când observă o creștere a părului în zone vizibile optează prin a smulge firele de păr cu penseta sau cu ceară. Acest pas duce la apariția și mai multor fire de păr. Prin smulgere se pot activa foliculii din jur, care fuseseră inactivi până atunci. Nu din cauza smulgerii unui anumit fir de păr, ci din cauza faptului că, deși imperceptibile vederii, există multe fire de păr în jurul acestuia pe care le puteți smulge fără ca dumneavoastră să știți.

 

Centrul Natura Laser – Epilare fără durere, comod si ușor

 

Dacă v-ați decis cu privire la epilarea cu Laser Diodă, în doar câteva ședințe veți scăpa aproape definitiv de păr, indiferent de zonă. Laserul este contraindicat numai în anumite părți ale corpului, pe mucoase, cum ar fi nări, canalul urechii …
În funcție de grosimea părului, cantitatea acestuia și de fototipul pielii dvs., finalizarea tratamentului va dura mai mult sau mai puțin, dar întotdeauna cu rezultate vizibile.

Articole Asemanatoare